foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Vítejte na stránkách TJ Sokol Toužim, z.s.

XVIII. MISTROVSTVÍ EVROPY HISTORICKÝCH MODELŮ 2022

Od 19. do 24.6.2022 v jihomoravských Ivančicích proběhlo již 18. Mistrovství Evropy historických RC modelů. Českou republiku reprezentoval mimo jiné i zástupce Modelářského klubu TJ Sokol Toužim - pan Gustav Bulín.

A nutno podotknout, že si nevedl vůbec špatně: ve své hlavní kategorii modelů letadel se spalovacím motorem do 2,49 ccm postavených dle předlohy zveřejněné před rokem 1957 - NMR 2,5 - s modelem Stomper vyhrál první tři závodní kola, a protože nejhorší výsledek se škrtal, tak do posledního čtvrtého kola ani nemusel vzlétnout a o vítězi bylo rozhodnuto. Absolutním počtem bodů 1080 se v kategorii NMR 2,5 pro rok 2022 tak stal Mistrem Evropy, na druhém místě skončil španělský závodník José Manuel Rojo Ara a třetí byl Maďar László Török.

V celkovém hodnocení jednotlivců ME (zde se započítávají výsledky všech kategorií) - skončil na perfektním děleném 4 místě.

 

Další výsledky Gustava Bulína:

Kategorie OTVR – 12. místo

Kategorie Old Timer 400 – 28. místo

Kategorie ALOT – 18. místo

Oddíl RC modelářů TJ Sokol Toužim pořádá v kempu u rybníku Betlém v Teplé u Mariánských Lázní 2. ročník prezentace svých RC modelů s letovými ukázkami nad vodní hladinou.

 

Podporují nás:

scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image

XVII. Všesokolský slet 2024